Emoții, bucurie, iubire, grijă, recunoștință – tot ce îți poți dorii într-un singur eveniment dedicat unui viitor verde🌱

👉Sâmbătă a fost despre pădure și despre moștenirea pe care vrem să o lăsăm generațiilor viitoare. Am plantat aproximativ 300 de copaci.

 

Pregătiți cu cazmale, cu cizme, mănuși și voie bună, ne-am dat întalnire pe 8 aprilie la ora 10 la Hambar44 – loc de unde am plecat împreună către locul special ales pentru împădurire.

De la Hambar44 și până la marginea pădurii Motoc ajungi în doar 5 minute de mers pe jos. Pentru că Hambar44 este un ansamblu de case verzi, care nu poluează datorită sistemelor folosite, am decis să avem grijă și de verdele de lângă noi.

Ne luam atâta de multe din mediul înconjurător încât ar fi păcat să nu dăm și înapoi – asta am făcut și noi – am platat 300 de arbori sub atenta supraveghere a pădurarului de la Ocolul Silvic București ( instituție care se ocupă de amenajarea și protejarea acelei zone).

Nu avem cuvinte să descriem recunoștința evenimentului de împădurire organizat în pădurea Motoc împreună cu tine și susținut de Ocolul Silvic Bucuresti Regia Nationala a Padurilor – Romsilva . A fost absolut minunat! Am plantat aproximativ 300 de arbori, reușind astfel să ajutăm la reducerea emisiilor de carbon, fiind verzi de la construcții și până la mediul înconjurător.

De la copii până la adulți, ne-am bucurat de timpul petrecut în natură, de mâna de ajutor pe care am putut să o dăm pădurii dar și de emoțiile pozitive cu care ne-am încărcat. Este clar că mediul în care trăim joacă un rol important în starea noastră emoțională și nivelul general de fericire. De fapt, conform științei, natura are două beneficii majore pentru emoțiile noastre. În primul rând, a fi conectat la natură poate duce la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit. Studiile de cercetare au găsit o corelație între expunerea la stimuli naturali, reducerea stresului și a furiei și îmbunătățirea bunăstării psihologice auto-raportate și a sănătății mintale.

Al doilea beneficiu emoțional cheie implică să te bucuri de legături mai puternice cu ceilalți.

Aceia dintre noi care trăim în medii urbane (mai mult de 50 la sută din populația globală conform statisticilor recente) consideră adesea că este liniștitor să petrecem timp în natură, deoarece ne oferă o pauză de la hiperstimularea simțurilor pe care le experimentăm în orașe. Acest efect calmant a fost observat chiar și în testele EEG, care au arătat un răspuns fizic la natură în unde cerebrale mai stabile și într-o creștere a fluxului sanguin către amigdala, organul care controlează stresul și frica.

Ȋn HAMBAR44, am ales să folosim doar resurse regenerabile, care nu poluează. Construim un cartier verde, la propriu și la figurat, iar pentru o amprentă negativă de carbon am început să plantăm copaci și să avem grijă de mediul înconjurător împreună cu comunitatea pe care o formăm. 

Live green ♻️